Åter till Norsbråten!

Både korsord och pussel mår bra av att man lägger ifrån sig dem ett tag och tänker på något annat. Tar en tur i rummet eller helt enkelt glömmer bort gåtan i några veckor. Jag åkte buss med en gammal Norsbråtenbo för ett tag sedan och berättade om mitt flygfotoprojekt från i höstas. ”Ditt hus har jag märkligt nog inte hittat” konstaterade jag. Vilket ju var lite underligt, så i morse tyckte jag att det var dags att plocka fram fotona igen.

Och så kunde jag, med hjälp av Sveriges bebyggelse och Gröna kartan, klämma dit ytterligare en bit i flygfotopusslet!

Stodene 1:42 Norsbråten

Stodene 1:42, Norsbråten, Centrumvägen 35

Fastigheten Stodene 1:42 hör till Norsbråten. I början av 60-talet var det en liten jordbruksfastighet som ägdes av Karl Larssons dödsbo. Då var bostadshuset reveterat, men när det renoverades på 70-talet kläddes fasaden med vitt mexitegel. Vägen framför huset är nuvarande Centrumvägen, som löper från själva gården Norsbråten i söder/vänster upp mot handelsträdgården och dagens Stodeneskolan. Ladugården och trådgårdsodlingarna lär idag korsa tomtgränsen gå en bit in på villatomterna på Aprikosvägen.

I bildens högerkant skymtar vi grusgången in till huset på Centrumvägen 42, som tyvärr inte finns med i Sveriges bebyggelse.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s