Frödingskandal på Kulturnatten!

Inatt är det Kulturnatten i Karlstad. Vi som går och lägger och lite tidigare fick nöja oss med KulturKnatta, som höll på fram till klockan sex, med aktiviteter i och kring Museiparken på Sandgrundsudden.

På vägen hem passade vi på att ta en sväng in på stadsbiblioteket, och det är då jag upptäcker nidingsdådet. Två byster av Fröding och Lagerlöf har alltid hälsat besökarna när de kommit upp för stadsbibliotekets rulltrappa. Gustaf vid högra entrén och Selma vid den vänstra.

Men på Frödings plats möttes jag nu istället av kolteckningar utförda av estetgymnasister. Man har gömt Gustaf Frödings byst bakom utställningsskärmar! Kulturkarlstad skakas i sina grundvalar!

Frödingbyst bakom skärm

Den som vill lägga grunden till en Lagerlöfsamling kan förresten ta en titt bland bibliotekets gallrade böcker. För fem kronor stycket hittar man många fina titlar som ”Lagerlöf ur ett italienskt perspektiv” och andra nischade skrifter. Själv kunde jag inte motstå ”Att uppfatta allt mänskligt – Underströmmar av luthersk livsförståelse i Selma Lagerlöfs författarskap” av Margaretha Brandy-Cöster. Överkurs? Verkligen!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s