Lucka 22: Utrotningshotad örn

Dan före dan före dopparedan och vi hittar en utrotningshotad fågel bakom lucka 22 i adventskalendern. Karlstadsörnen för en tynande tillvaro. Men den biter sig fast på några få ställen – till och med på vägskyltar. Var man kan se denna raritet kan du läsa om på Wermlandsheraldik.se (OBS! medarbetare på Karlstads kommuns informationsavdelning får INTE klicka på länken!!!)

Annons

En reaktion på ”Lucka 22: Utrotningshotad örn

  1. Ja, jag önskar att man tar skeden i en annan hand, och ser vad ett vapen är. Nämligen ingenting som avbildas, men något som representerar och identifiserar. (Därför kan man tänka sig visitkort med bara vapnet, utan namn, eller namn-utan vapnet. Kort med vapen och namn rekommenderas som oftast inte, men själv har jag ändå kort med namn och vapen…

    Att bojorten finns i Kristinehamns vapen (under fulla segel), MEDAN SAMMA SKEPPSTYP FINNS I VÄNERSBORGS vapen, dock inte under segel, är nog bara idétorka. Ideellt borde vapnet inte ange en skeppstyp, då bojort svårt kan blasoneras på engelska, norska och franska.

    Att tolka vapen semiologiskt verkar vara ett nöje får några, men det borde inte tas på allvar. Samma sak med frlaggor dår man tolkar färegerna och annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s