Andra stjäl kyrksilver – jag går lös på textilierna

Att stjäla från kyrkan tycker jag är bland det lägsta man kan göra. Och nu gör jag det själv, men jag hoppas på absolution, särskilt som det är för ett vällovligt syfte. Jag hamnade ”av misstag” i en PDF-version av Karlstads stifts interntidning ”Stiftsbrevet” och kan inte motstå frestelsen att knycka några bilder för att dela med  mig till läsekretsen.

Bilderna är från 2007, när Svenska kyrkan och Svenska missionskyrkan firade sitt samarbetsavtal (ett avtal som jag fortfarande inte har förstått innebörden av – vänner präster och pastorer får gärna upplysa mig!) I Karlstad firades avtalet med predikan i Betlehemskyrkan och kommunion i domkyrkan. Mellan de två stationerna tog man sig till fots, med processionskors i täten, följt av banér för de respektive kyrkorna.

Karlstads stifts banér har jag faktiskt inte sett förr. Den kan ju visserligen vara från när som helst efter 1961, men något säger mig att det här är en relativt ny inventarie i domkyrkan. Kul att stirftets egna symboler används, trots att Svenska kyrkan har en gemensam grafisk profil!

Banéren i Betlehemskyrna…

…och på väg till domen på Lagbergets krön.


Annons

3 reaktioner på ”Andra stjäl kyrksilver – jag går lös på textilierna

  1. Samarbetsavtalet betyder stort sett att man erkänner varandras ämbeten, åtminstone i viss utsträckning, så att en pastor i Missionskyrkan skulle kunna få tjänst, åtminstone som vikarie, i Svenska kyrkan, och vice versa.
    Det är också tänkt att underlätta lokala ekumeniska överenskommelser.

    Naturligtvis kommer det avtalet att upphöra nu när Missionskyrkan går ihop med Baptisterna och Metodisterna.

    1. Tack Claus! Jag var på konsert i baptistkyrkan förra veckan och passade på att förse mig med ett ex av deras internremiss inför sammangåendet. Känns lite som en omsväning – undrar när ett närmande kan komma nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s