S:t George, S:t Erik och Hertigen av Värmland

Herrens vägar äro outgrundliga. Liksom forumtrådarnas. Jag ställde en fråga om Världsboksdagen på Heraldica, men samtalet leddes in på något mycket intressantare – lokala flaggdagar.

Världsboksdagen 23 april sammanfaller med S:t George-dagen, så engelsmannen flaggade med sin Union flag på tomten i Stodene, i brist på S:t George-kors på duk. Men när ska han hissa sin värmlandsflagga?

13 maj, när Hertigen av Värmland fyller år! föreslog Elias Granqvist. Självklart!

Själv saknar jag tyvärr både värmlandsflagg och flaggstång på tomten, men lyckligtvis upptäckte jag just att det finns fasadflaggor för alla landskap att beställa på nätet.

Jag lägger min beställning nu. Det är fem dagar kvar till 13 maj, så vi får se om den hinner fram till dess. Annars får jag cykla bort till grannen Chris Green och titta på hans.

Och den 18 maj hoppas jag att den naturaliserade stockholmaren Stephen Coombs firar ersmässa med att hissa S:t Eriks-flaggan!

Annons

3 reaktioner på ”S:t George, S:t Erik och Hertigen av Värmland

  1. Wow! Fame at last!! Det blir Värmlandsflaggning (flaggandet?) den 13 Maj kommer sol eller regn; och den 3 Augusti (Persmäss) og (försoker med lite värmländska).

  2. Jadu, Chris! Nu är du världskänd bland alla tre personer som läst det här inlägget enligt WordPress-statistiken. Och inte kan vi lägga ihop dem med de två som läste inlägget ”Inför lokal flaggdag på mârten!” heller, för de lär ju vara samma. Och två – det är väl du och jag, förresten. Frågan är bara vem den tredje är! 😉

    Lycka till med Carl Philip-firandet imorgon! Själv ligger jag hemma och hostar, men om du har tillgång till digitalkamera så får du gärna mejla mig en bild på värmlandsflaggan för bloggen. Vi kan ju ju inte missunna vår okände vän att ta del av flaggningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s